Archief
WOS

WOS

Kringloopcentrum Hoek van Holland per direct gesloten

Het Hoekse Kringloopcentrum is maandag acuut gestopt met alle activiteiten. Volgens de verhuurder van het pand, waar het voormalige restaurant Unicum zat, is de situatie in het pand onveilig.

Vrijwilligers zijn volop bezig om de spullen in het centrum op een andere plaats onder te brengen. Eigenaresse Karin Rooney vertelt waar de spullen nu opgeslagen worden. "Een bedrijf op Honderdland laat vrachtwagens komen waar wij onze spullen voorlopig kunnen opslaan. Daar zijn we heel erg blij mee. Nu hoeven we onze oudere vrijwilligers niet extra te belasten."

Tekst gaat verder onder de video.

Brand

Ruim twee jaar geleden was er een brand in het kringloopcentrum aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland. De kringloopwinkel maakte twee weken later een tijdelijke herstart in het voormalige restaurant Unicum van de familie Moerman aan de Strandweg. "Uiteindelijk heeft de familie Moerman ons letterlijk uit de brand geholpen. Daar waren wij heel erg blij mee. Deze zomer kregen wij te horen dat zij andere plannen met het pand hebben."

Nieuwe locatie

Binnenkort opent Kingloopcentrum Hoek van Holland opnieuw de deuren in een tijdelijke locatie: het voormalige deelgemeentekantoor aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland. "Daar zit nu nog anti-kraak in", legt secretaris Henny Game uit. "Die hebben al bericht gekregen dat de gebruiksovereenkomst is beëindigd. Uiterlijk begin maart kunnen wij daar in."

Kringloopcentrum Hoek van Holland kan tot aan de zomer in het deelgemeentekantoor blijven. De zoektocht naar een definitieve plek duurt intussen voort. Of dat de oude locatie van het kringloopcentrum aan de Zekkenstraat wordt, is nog onduidelijk.