Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 8: Carla Ophorst Nederlands kampioene cross

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken van de Baltic Sea Darts Open in Duitsland. De Westlander verloor met 6-4 van Luke Humphries.

Atletiek - Carla Ophorst heeft bij het NK Cross goud gewonnen in de leeftijdscategorie vrouwen 60-plus. De Poeldijkse was in Hellendoorn aanzienlijk sneller dan de nummer 2 Haike Nillesen. Bij dit NK behaalde ’s-Gravenzander Torsten Meijer het brons bij de atleten onder 18 jaar.

Atletiek - Hardloper Arthur van Dijk (Olympus '70) heeft zaterdag in de leeftijdsklasse 50-plus het Nederlands indoorrecord op de Engelse mijl aanzienlijke scherper gesteld. Van Dijk boekte op de 1.609 meter in de Armory-hal in New York de tijd van 4.45,58. Dat is ruim tien seconden sneller dan de tijd die Tonnie Stouten in 2017 in Gent liep.

Wielrennen - Mylène de Zoete uit Naaldwijk is bij de Omloop van het Hageland op de tiende plek geëindigd. De wedstrijd tussen Aarschot en Tielt-Winge (124 km) eindigde in een massasprint. Landgenote Lorena Wiebes schreef de koers op haar naam. Zaterdag kwam De Zoete nog als laatste binnen bij Omloop Het Nieuwsblad.

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de kwartfinales van de Baltic Sea Darts Open in Duitsland. De 's-Gravenzander won met 6-3 van Michael Smit.

Zaterdag

Voetbal - De zware straf die HVC'10-speler Jorno Reurink boven het hoofd hing na zijn directe rode kaart in de wedstrijd tegen Berkel is na verweer teruggebracht tot slechts één wedstrijd. De KNVB eiste eerder vijf wedstrijden, vanwege een vermeende slaande overtreding. Zowel Reurink als zijn tegenstander verklaarden echter dat daar geen sprake van was.

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de derde ronde van de Baltic Sea Darts Open in Duitsland. De Westlander versloeg landgenoot Richard Veenstra met 6-3.

Handbal - Kelly Vollebregt speelt volgend seizoen in de Franse competitie. De 28-jarige Wateringse tekent een contract bij Nantes, dat haar tot medio 2025 aan de club verbindt. Vollebregt speelt nu nog in Denemarken voor Odense.

Rugby - RC Hoek van Holland heeft in de degradatiepoule de eerste overwinning geboekt. RC Hilversum werd met een score van 43-12 verslagen. In het begin domineerde Hilversum. De thuisploeg kwam dan ook een aantal keer in de verdrukking. Bij een stand van 8-12 keerde de wedstrijd en scoorde Hoek van Holland een aantal try’s en benutte het de conversies waardoor de zege in de Trophy Poule een feit is.

Speler Sjoerd Dijkshoorn blikt terug:

WOS - Leo de Jong

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus is donderdag in de tweede ronde van het ITF-toernooi in Macon (Frankrijk) uitgeschakeld. Kristina Dmitruk was met 7-6 (5) en 6-4 te sterk.

Voetbal - De zondagselectie van Westlandia heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Timon Fikkert. De 23-jarige doelman komt over van Katwijk. Fikkert speelde in de jeugd bij ADO Den Haag, ging later naar HBS en staat nu dus onder de lat bij Katwijk.

Handbal - Evan de Lange mag komende zondag en maandag meetrainen met de Nederlandse selectie. De doelman uit Den Hoorn, tegenwoordig uitkomend voor Volendam, is door bondscoach Staffan Olsson opgeroepen. Oranje bereidt zich voor op een tweeluik tegen Kroatië. De Lange speelde overigens tot vorig seizoen voor Quintus.

Donderdag

Voetbal - HVC'10-speler Jorno Reurink heeft naar aanleiding van zijn rode kaart, opgelopen in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Berkel, een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden gekregen. De scheidsrechter had na een overtreding van een Berkel-speler een slaande beweging van de Hoekenees geconstateerd. Reurink: "Er was geen sprake van slaan. Nadat een speler van Berkel na een overtreding ook nog op mijn knie stond, ging ik staan en duwde hem daarna van me af. Dat lijkt me een logische reactie, de noppen stonden in mijn knie. Daarna ontstond een opstootje tussen enkele spelers. Maar daar kan ik niks aan doen, ook de Berkelspeler niet. Het had door de scheids heel goed kunnen worden afgedaan met een gele kaart. Degene die de overtreding maakte, kreeg helemaal niks." Reurink gaat in verweer, omdat hij de straf onterecht en veel te zwaar vindt. In ieder geval is hij de komende competitiewedstrijd op 4 maart tegen Vitesse Delft sowieso niet van de partij.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus heeft in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Macon (Frankrijk) een zwaarbevochten zege geboekt op de Belgische Magali Kempen. Het werd 7-6 (8), 5-7 en 6-4.

Maandag

Shottrack - Kay Huisman doet volgende maand niet mee aan de WK shorttrack in Zuid-Korea. De Monsternaar was er vrijwel altijd bij tijdens de wereldbekerwedstrijden, maar komt niet in aanmerking voor de WK-selectie.

Zwemmen - Bij de NK zwemmen voor Masters in Heerenveen zijn meerdere Westlandse zwemmers in de prijzen gevallen. Pascal Nuijten won het goud op de 100 meter vrije slag en ook bij de 4×100 meter wisselslag, 4×50 meter wisselslag en 4×100 meter vrije slag (heren) stond de Westlandse ploeg bovenaan. De overige medailles waren voor Pieter Broek (brons, 200m rug), Mirjan den Drijver (zilver, 50 en 100m vlinder en 100m rug) en Netty Burik (zilver, 50m vlinder, 50m vrij en brons, 200m vrij). Nuijten won ook zilver op de 500 meter vrije slag.