Archief
WOS

Alsnog onderzoek naar oorzaak brand in Teejater

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben besloten een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand in evenementenlocatie Teejater in Naaldwijk afgelopen zaterdagavond.

Er waren rond de 500 bezoekers in het complex aan de Havenstraat, maar er is nog weinig duidelijk over wat er feitelijk is gebeurd. Rond deze plotselinge ontruiming hangt al twee dagen een sfeer van 'Doorlopen mensen, niks aan de hand'.

Maar het was zeker niet niks. Onduidelijk is bijvoorbeeld, welke risico's er zijn genomen tijdens het hardstyle-festival Insanity. En in elk geval werden honderden bezoekers de straat opgestuurd, bij een paar graden boven nul. Hun jassen hangen nog in de garderobes aan de Havenstraat.

Politie en het OM hebben zich zondag en maandag beraden over de vraag of er een technisch onderzoek zou moeten worden ingesteld. In afwachting van een antwoord op die vraag, was kort na het incident besloten om de deuren te verzegelen. De situatie werd 'bevroren' en ook de uitbater van het Teejater kon zijn eigen zaak niet meer in.

'Stil en verlaten'

Dinsdagochtend liet de politie desgevraagd aan de WOS weten dat er een forensisch onderzoek wordt ingesteld. Daarbij wordt ook gekeken, wanneer de aanwezigen van zaterdagavond hun jassen kunnen komen ophalen. Overigens was de boel begin dinsdagmiddag nog 'stil en verlaten'. De verzegeling was nog intact.

Jeffrey Diepeveen van het Teejater zit enorm met de situatie in zijn maag. De waardering voor het handelen bij het uitbreken van de brand en de voorbeeldig snelle ontruiming vallen bijna in het niet bij het balen van de situatie dat hij de bezoekers nog niet hun jassen heeft kunnen teruggeven. De verzegeling stond dat in de weg. Hij moest eerst toestemming van de politie krijgen.

Burgemeester Bouke Arends is door de politie geïnformeerd dat er onderzoek naar de oorzaak plaatsvindt. "Hij heeft aangegeven dat hij op de hoogte wil blijven. Hij is vooral opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen", aldus een woordvoerder van de gemeente.