Archief
District8

District8

Teejater ontruimd wegens brand

Evenementenlocatie Teejater aan de Havenstraat in Naaldwijk is zaterdagavond rond 22.45 uur ontruimd, omdat er in het pand brand was ontstaan. Er waren ongeveer 500 mensen binnen.

Fotopersbureau District8 meldt van meerdere getuigen te hebben gehoord, dat tijdens een vuurwerkshow een doek vlam had gevat, waardoor er bij het plafond brand ontstond. De brandweer heeft dit nog niet bevestigd.

Het personeel begon direct met ontruiming van het pand. De bezoekers verspreidden zich over de omliggende straten, met name de Dijkweg.

Ventilatoren

Om 00.10 uur liet de brandweer weten: "Inmiddels kunnen we melden dat de brand onder controle is. Op dit moment wordt er een controle uitgevoerd om te zien of de brand volledig uit is.
Er worden ventilatoren ingezet om de rook uit het pand te krijgen.

De brand ontstond terwijl er een zogeheten hardstyle festival onder de naam Insanity aan de gang was. Dat evenement zou van 22.00 tot 04.00 uur duren.

Zonder jas naar buiten

Après-ski bar Off Piste zit ook in het pand. Het management bedankt de brandweer en de politie. "Het belangrijkste: iedereen is ongedeerd." Wel hangen alle jassen van de bezoekers nog binnen, omdat ze die achter moesten laten. "Dat vinden wij heel vervelend. Het is nog niet mogelijk om deze op te halen. Wel kunnen we melden dat jullie jassen ongedeerd zijn."