Archief

Na zomer meer duidelijkheid over plannen Wateringen-Noord

Wethouder Michiel Ferwerda noemt de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Wateringen-Noord 'complex'. In het gebied zijn veel verschillende grondeigenaren met soms tegengestelde belangen.

Dat blijkt uit antwoorden van de wethouder op vragen van de GBW-fractie. Die vroeg zich af waarom er nog altijd geen ontwerpbestemmingsplan voor het gebied ligt. Het voorontwerp lag namelijk al in de zomer van 2021 ter inzage. Sindsdien bleef het stil.

Volgens Ferwerda zijn er daarna een aantal inspraakreacties geweest van grondeigenaren en direct omwonenden van het nieuwe woongebied. "De onderhandelingen met deze partijen kosten tijd en bevinden zich nu in afrondend stadium. Dan volgt een overeenkomst onder meer over de aankoop en de verkoop van grond, de planning en de kaders voor de uitwerking van het gebied. De inflatie en de grondstofprijzen maken een financieel sluitend plan extra complex."

700 woningen

Nieuwbouwwijk Wateringen-Noord komt in het gebied tussen de Erasmusweg en de Ambachtsweg. Er staan ongeveer 700 woningen gepland en ook een nieuwe school. De verwachting is dat het ontwerpbestemmingsplan na komende zomer ter inzage wordt gelegd. "De overeenkomst met partijen bevat de aan- en verkoop van gronden, daarom leggen we deze overeenkomst ter besluitvorming voor aan de raad. Voor we dat doen, organiseren we een raadsinformatieavond waarin we de plannen presenteren."