Archief

Geduld van Duijsens is op ten aanzien van voormalig Aldi-pand in Monster

Het geduld van Peter Duijsens is helemaal op ten aanzien van de invulling van een pand in Monster, aan de Choorstraat bij het Kerkplein.

In een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad verlangde Duijsens dinsdagavond duidelijkheid van het college van burgemeester en wethouders. "Onze fractie ontvangt wekelijks een aantal verzoeken uit Monster om aan de weet te komen wat er gaat gebeuren in het pand aan de Choorstraat en met name het oude Aldi-gebouw. Waarom doet eigenaar/beheerder Borgdorff daar zo geheimzinnig over? Dit slaat nergens op", stelde de fractievoorzitter van Westland Verstandig.

"Het is niet aan ons om dit te vertellen", reageerde wethouder Ben van der Stee. Alle interne sloopwerkzaamheden voldoen volgens hem aan de regels, zo is bij controle gebleken. "Het enige wat wij gaan doen, is kijken of wat er in het pand gevestigd wordt, voldoet aan het bestemmingsplan. En als het niet past binnen het bestemmingsplan, zullen wij actie ondernemen", verklaarde de wethouder.

Op die reactie was niet gerekend door de vraagsteller. De verbaasde Duijsens zei: "Laatst hadden wij een lezing van iemand over de Slapjanus-generatie. Toen had ie voornamelijk jongeren op het oog. Dit is ook slapjanerij, maar dan vanuit het college."
Hij vond dat de ontwikkelaar zich kinderlijk ("ik zou bijna zeggen: achterlijk") gedraagt.
"En een college dat dit nog pikt ook (…). In welke wereld leven wij!?", vroeg Duijsens zich met zijn handen ten hemel af. "Dit duurt al maanden nu. Een week kan ik hebben…"

Als de gemeenteraad het met Duijsens eens zou zijn, zou de wethouder morgenochtend (woensdag) om 09.00 uur moeten gaan bellen met Borgdorff om deze te laten vertellen, wat voor onderneming er in het pand gevestigd wordt. Er kwam geen bijval.
Partijgenoot Van der Stee liet weten dat hij niet zou gaan bellen. "Wij wachten allemaal rustig af tot zij dit bekend gaan maken."

De WOS ging vorige maand al verhaal halen in het centrum van Monster: