Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Mysterie van Monster: Wat komt er in winkelpand Kerkplein?

Het houdt inwoners van Monster al een hele tijd bezig: wat komt er toch in het leegstaande winkelpand aan het Kerkplein? Er wordt daar druk gewerkt, maar de eigenaar mag niet zeggen wie de nieuwe huurder is.

Op 1 oktober stopte discounter Aldi met de winkel aan de Molenbrink. Later kwamen ook enkele panden aan de andere kant, het Kerkplein, leeg te staan. Die panden zijn inmiddels samengevoegd en momenteel worden er tal van sloopwerkzaamheden verricht. Die duren nog tot eind deze maand.

De werkzaamheden trekken veel bekijks, maar niemand weet zeker welke winkel er straks in komt. "Ik woon erboven en het is het gesprek van de dag", zegt een mevrouw op straat. "Iedereen vraagt zich af: wat gaat er in het pand gebeuren, nu alle muren eruit gaan", zegt een man, "je kunt het nergens vinden of lezen." Veel mensen denken dat de Lidl van de huidige locatie aan de Madeweg naar het Kerkplein verhuist. Gekscherend wordt er ook gesproken over een kartbaan. "De ruimte is groot genoeg", ziet een andere man.

Tekst gaat verder onder de video.

"Ik heb een asielzoekerscentrum gehoord, de Lidl, een autobedrijf. Wie weet zit het erbij", zegt Irene Borgdorff van makelaarskantoor Borgdorff, de eigenaar van het pand. Zij mag echter niets zeggen. "Wij willen het graag aan de gebruiker overlaten om aan te geven wat-ie gaat doen en wanneer hij dat zelf bekendmaakt. Ik kan wel verklappen dat iedereen er heel blij mee zal zijn."

Bovenburen, die sinds december te maken hebben met trillingen en herrie, zijn echter wel klaar met die onduidelijkheid. "Ik vind het respectloos dat ze er zo geheimzinnig over doen."