Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Jaar cel geëist voor verkeersruzie die eindigde in steekpartij

De officier van justitie wil dat een 22-jarige man uit Hoek van Holland een jaar de cel in gaat. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een 54-jarige Maassluizer op de Maasdijk.

Op 26 mei 2021 ontstond rond 16.30 uur op de A20 een verkeersruzie. Beide voertuigen kwamen uiteindelijk tot stilstand op de Maasdijk, nabij de Schenkeldijk in Maassluis, en de bestuurders stapten uit. De Hoekenees zou daarbij het slachtoffer hebben neergestoken en er daarna vandoor zijn gegaan in een rode Renault. Dankzij tips van getuigen en camerabeelden konden agenten de man enkele dagen later in zijn woning aanhouden.

De man stond deze donderdag terecht voor de Rotterdamse rechtbank. De officier van justitie vond dat poging tot doodslag niet kon worden bewezen en eiste daarom anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor zware mishandeling.

De zaak kwam overigens afgelopen zomer ook al voor de rechter. Die kon toen echter nog geen uitspraak doen, omdat hij vond dat het onderzoek onvolledig was. Er waren toen meer camerabeelden nodig om uit te sluiten dat er een tweede rode Renault op de weg was. Het aanvullend onderzoek heeft niet geleid tot een andere verdachte.

De rechtbank doet op 16 februari uitspraak in de zaak.