Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Rechter wil meer camerabeelden in zaak Maassluise steekpartij

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag nog geen uitspraak gedaan in de zaak rond een steekpartij op de Maasdijk in Maassluis, vorig jaar mei. De rechter vindt dat het onderzoek niet volledig is geweest.

Op woensdagmiddag 26 mei 2021 raakte een toen 54-jarige Maassluizer ernstig gewond aan zijn hoofd. Volgens het proces-verbaal werd de man destijds klemgereden en vervolgens met een mes of ander scherp voorwerk in het hoofd gestoken. Er is een 22-jarige Hoekenees aangehouden. Het slachtoffer herkende hem op een foto die de politie heeft laten zien.

Het steekincident vond plaats rond 16.35 uur. Vaststaat dat de dader reed in een rode Renault, type Clio of Twingo, met bestickering aan de zijkant. De verdachte rijdt zelf in een rode Renault Clio, maar heeft verklaard dat hij rond dat tijdstip vanaf zijn werk in Maassluis naar Hoek van Holland reed. Op camerabeelden rond de plaats delict is wel een rode Renault Clio te zien, maar het is niet duidelijk of deze van de verdachte was. De rechtbank wil daarom meer camerabeelden zien, om uit te sluiten dat er een tweede rode Renault op de weg was. Verder moet het onderzoek op nog een aantal zaken worden aangevuld.

Wanneer de verdachte zich opnieuw moet melden, is nog niet duidelijk.