Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 4: Van Duijvenbode niet door naar halve finale Masters Darts

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Darter Dirk van Duijvenbode kon zondagmiddag zijn goede vorm tegen Gerwyn Price niet voortzetten. Van Duijvenbode kwam tegen de Engelsman Chris Dobey nooit echt in de wedstrijd en verloor uiteindelijk met 10 - 5.

Kickboksen - De Maassluise kickbokster De Kom heeft in de nacht van zaterdag op zondag haar tweede gevecht bij de prestigieuze kickboksorganisatie Gloy verloren. De Kom verloor in een drie ronden beslissingswedstrijd. De kickbokster staat op 28 mei voor de tweede keer tegenover de Japanse Rise kampioen Manazo Kobayashi. "Ik zal er alles voor doen om te winnen en ver te komen binnen Glory. Ik ben veelzijdig en heb laten zien in mijn gevecht met Kobayashi dat ik kan verrassen", zegt de Enfusion-kampioen 52kg op de website van Vechtsport.info.

Badminton - Velo heeft de laatste wedstrijd in de kampioenspoule van de eredivisie. Na twee 8-0 nederlagen bleef de schade nu met 5-3 tegen Almere enigszins beperkt. In Flevoland zorgden Nick Fransman, Veda Diemel en het duo Russell Muns/Milou Lugters voor de Wateringse punten.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is in thriller door naar kwartfinale in het Masters Darts in Milton Keynes met een 10-8 zege op Gerwyn Price. Zondagmiddag mag Van Duijvenbode het opnemen tegen de Engelsman Chris Dobey.

Rugby - RC Hoek van Holland verloor vorige week nipt van Diok en hoopte nu wel op een overwinning. Het mocht helaas niet zo zijn. Op sportpark de Wolfsputten van RFC Oisterwijk Oysters verloor RC Hoek van Holland 1 weer nipt. Nu met 23 - 20.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft vrijdagavond tijdens The Masters Darts in Milton Keynes met 6-3 gewonnen van de Pool Krzysztof Ratajski. Van Duijvenbode speelt zaterdagavond om 20.00 uur tegen Gerwyn Price.

Trainer Glenn Vertongen vertelde erover bij WOS Sport:

Handbal - Yvette Broch speelt ook volgend seizoen bij Gÿor. De 32-jarige Monsterse heeft haar contract bij de topclub uit Hongarije met een jaar verlengd.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft vrijdagavond tijdens The Masters Darts in Milton Keynes met 6-3 gewonnen van de Pool Krzysztof Ratajski. Van Duijvenbode speelt zaterdagavond om 20.00 uur tegen Gerwyn Price.

Woensdag

Voetbal - De vrouwen van FC 's-Gravenzande hebben dinsdagavond met 0-10 gewonnen van Naaldwijk. Het duel in de derde klasse D werd begin oktober in de eerste helft bij een 0-2 stand gestaakt vanwege een ernstig blessuregeval. Dinsdag werd dus bij die stand hervat. De ruststand op sportpark De Hoge Bomen was 0-3.

Dinsdag

Basketbal - Lucas N'Guessan vertrekt per direct naar de Spaanse club Real Valladolid Baloncesto. De 25-jarige basketballer uit De Lier heeft zijn contract bij zijn oude club Huesca opgezegd - uitkomend op het derde niveau - nadat hij een aanbieding kreeg van Valladolid, dat een niveau hoger speelt.

Shorttrack - Monsternaar Kay Huisman is geselecteerd voor de vijfde wereldbekerwedstrijd shorttrack van dit seizoen, die in het Duitse Dresden wordt gehouden van 3 tot en met 5 februari.

Voetbal - De selectietrainer van MSV'71 - Paul van Loenen - gaat nog minimaal één jaar door bij de club uit Maassluis West. Het bestuur is tevreden over het functioneren van de hoofdtrainer over de afgelopen drie jaar. Ook Paul van Loenen is blij met de contractverlenging. "Ik had niet zoveel tijd nodig en heb gelijk ja gezegd. Ik ben ook bezig met de trainerscursus Uefa B. De club heeft dat mede gefaciliteerd. Dat was een extra reden om ja te zeggen tegen het voorstel om nog minimaal een jaar met elkaar door te gaan."

Maandag

Voetbal - Giovanni da Fonseca komt de komende twee wedstrijden van Excelsior Maassluis niet in actie. De middenvelder kreeg afgelopen weekend tegen De Treffers (1-1) een rode kaart en de KNVB heeft hem naar aanleiding daarvan twee duels geschorst. Da Fonseca mist de thuiswedstrijd tegen FC Lisse op zaterdag 28 januari en de uitwedstrijd van zaterdag 4 februari tegen IJsselmeervogels