Archief

Rolvink, Hoogerwerf en Dijkshoorn in race voor 'Beste Sportman' in Westland

Atleet Ruben Rolvink, shorttracker Dylan Hoogerwerf en zwemmer Niels Dijkshoorn zijn de drie kanshebbers voor de titel 'Beste Sportman' van Westland in 2022. De nominaties zijn donderdagochtend bekendgemaakt.

Naaldwijker Rolvink werd afgelopen jaar Nederlands kampioen discuswerpen en veroverde daarnaast zilver bij het kogelstoten. Daarnaast pakte hij bij de Europese werpkampioenschappen in Portugal (tot 23 jaar) de bronzen plak.

De van oorsprong Wateringse Hoogerwerf begon 2022 met de nationale shorttracktitel, later die winter werd hij met het Nederlandse team Europees kampioen op de aflossing. Hoogerwerf is inmiddels gestopt en runt nu fulltime een tattooshop in zijn woonplaats Heerenveen.

Dijkshoorn, die in 's-Gravenzande woont, werd vorig jaar Nederlands kampioen op de 50 meter rugslag en won daarnaast zilver op de 100 en 200 meter rugslag.

Ook zijn donderdag de genomineerden voor Beste G-sporter bekendgemaakt:

  • G-team FC 's-Gravenzande (voetbal): kampioen seizoen 2021/22;
  • Celine de Vreede (wielrennen): o.a. goud NK veldrijden, goud NK baan, zilver Special Olympics op weg en met tijdrit;
  • Jesse Flikweert (wielrennen): o.a. zilver NK veldrijden, zilver NK baan.

De prijzen worden volgende week donderdag (26 januari) uitgereikt tijdens het Westlands sportgala in WestlandTheater De Naald. De genomineerden zijn te zien in een uitzending van WOS TV.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland