Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

Boonstra, Leerdam en De Zoete genomineerd voor titel Sportvrouw Westland

De drie genomineerden voor de titel Sportvrouw van 2022 in de gemeente Westland zijn roeister Benthe Boonstra, schaatsster Jutta Leerdam en wielrenster Mylène de Zoete.

Deze nominaties zijn woensdag bekendgemaakt op de gemeentepagina in Het Hele Westland. Ook de kanshebbers voor beste Sportploeg en de Lara van Ruijven Talentenprijs zijn naar buiten gebracht.

De Monsterse Boonstra behaalde op de afgelopen wereldkampioenschappen in Racice (Tsjechië) twee keer zilver: met de vier zonder stuurvrouw en de vrouwen-acht. Een maand eerder sleepte ze met de vrouwen- acht al een bronzen EK-medaille in de wacht. Ook veroverde ze in de wereldbekers goud en zilver.

De uit 's-Gravenzande afkomstige Leerdam behoorde ook afgelopen jaar weer tot de wereldtop bij het schaatsen. Naast de zilveren plak op de Olympische Winterspelen op de 1.000 meter, won zij onder andere goud op het WK Sprint, de EK Afstanden (1.000 meter) en de NK Afstanden (500 én 1.000 meter). Daar kwamen eind 2022 ook nog drie gouden wereldbekermedailles bij op de 1.000 meter. Daarnaast vulde Leerdam haar prijzenkast met diverse zilveren en bronzen plakken.

De Naaldwijkse De Zoete was succesvol op de baan. Naast het goud op het omnium en zilver op de koppelkoers bij de NK, pakte ze ook op de EK baanwielrennen een medaille. Daar veroverde ze het brons op de afvalkoers.

Genomineerden Lara van Ruijven Talentenprijs:

  • Menno Huising (wielrennen): o.a. winnaar La Bernaudeau, Tour de la Pévèle, Gipuzkoa Klasika en Course de la Paix;
  • Kenan Türegün (atletiek): Nederlands kampioen 100 meter horden;
  • Yannick Rolvink (atletiek): oa winnaar goud bij NK (o18) kogelstoten, kogelslingeren, discuswerpen (outdoor) en kogelstoten (indoor).

Genomineerden Sportploeg

  • Dames A-selectie HV Quintus (handbal): Nederlands kampioen;
  • Dames 1 Venéco/Velo (handbal): promotie naar eredivisie;
  • Jeugdteam BC Mix (badminton): Nederlands kampioen jeugdcompetitie.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland