Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 2: Hartog pakt brons bij NK veldrijden

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Veldrijden - Larissa Hartog uit De Lier heeft bij de NK veldrijden in Zaltbommel het brons veroverd bij de beloften. Leonie Bentveld bleek veruit de beste. Hartog kwam vier minuten later binnen. Iris Offerein (zilver) maakte het podium compleet.

Badminton - Velo heeft in de kampioenspoule van de eredivisie de laatste thuiswedstrijd dik verloren. De Wateringers waren kansloos tegen het Haagse DKC: 0-8. De komende weken speelt Velo nog uit tegen Duinwijck en Almere, maar Velo speelt dan nergens meer voor.

Trainer Franklin Telwin en verslaggever Martijn Molenaar blikken terug:

Zaterdag

Veldrijden - Kaj Roeling is bij de NK veldrijden in Zaltbommel op de vierde plek geëindigd in de categorie nieuwelingen tweedejaars. De Monsternaar baalde ervan dat hij het podium net niet haalde, zei hij bij WOS Sport. Roeling was op dag 1 van de NK de beste regiogenoot.

Beluister het hele gesprek met Kaj Roeling:

Rugby - RC Hoek van Holland heeft de reguliere competitie afgesloten met een 11-18 nederlaag tegen The Dukes. Daarmee eindigt de ploeg van trainer Glenn Vertongen op de tiende plek in de competitie. RC Hoek van Holland won dit seizoen slechts twee keer: de eerste en de voorlaatste wedstrijd. De competitie wordt nu gesplitst in twee poules, waarbij RC Hoek van Holland gaat strijden tegen degradatie.

Voetbal - Benjamin van der Zwan uit Schipluiden is volgend seizoen trainer bij DVO'32 in Vlaardingen. Dat liet hij zaterdagmiddag weten in WOS Sport op WOS radio. Van der Zwan is nu nog trainer van VV Schipluiden, maar vertrekt daar na vier jaar. Hij wordt opgevolgd door Jeroen Hoefnagel.

Beluister het gesprek met Benjamin van der Zwan:

Voetbal - Ardi Luijendijk en Pascal Broch blijven voorlopig actief bij FC 's-Gravenzande. Beide spelers hebben hun contract op het Juliana Sportpark met twee seizoenen verlengd.

Vrijdag

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft de oefenwedstrijd tegen Dalfsen met 4-0 gewonnen. Voor rust stond het al 3-0 door doelpuntn van Zion Valies, Jeremy van Uunen en Hidde van der Arend. In de tweede helft was Kai Verbeek nog trefzeker. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingskamp in Spanje.

Dammen - Martijn van IJzendoorn uit Wateringen is bij de NK dammen in Wageningen op de derde plek geëindigd. De Westlander speelde tien keer remise en won drie partijen. Jan Groenendijk werd winnaar, voor Alexander Baliakin.

Van IJzendoorn blikt terug in WOS Sport:

Handbal - Tweededivisionist Quintus 3 heeft de regiofinale van het bekertoernooi bij de dames gewonnen. De Heulse ploeg versloeg verrassend genoeg Quintus 2, dat één niveau hoger uitkomt. Het was een spannende pot in de Eekhouthal. Na een 17-16 ruststand, werd het uiteindelijk 32-31. Vanaf de volgende ronde stromen ook de ploegen in die uitkomen op eredivisieniveau.

Donderdag

Voetbal - FC 's-Gravenzande heeft de contracten van spelers Nick Ruigrok en Sil van Ooijen met twee jaar verlengd. Beide spelers zijn dit seizoen nieuw in de selectie. Ruigrok kwam over van Rijsoord en Van Ooijen speelde eerder voor HVC'10.

Korfbal - ODO heeft het inhaalduel tegen Erasmus in Rotterdam woensdagavond met 17-15 verloren. Het duel zou aanvankelijk voor de winterstop worden gespeeld, maar werd toen uitgesteld. De Maaslanders staan voorlopig op de een-na-laatste plaats in de tweede klasse G, met 2 punten uit vier wedstrijden. Komend weekend wordt de competitie weer hervat met een derby tussen streekgenoten ODO en Dijkvogels.

Woensdag

Rugby - De rugbyers van RC Hoek van Holland hebben dinsdagavond eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Het inhaalduel bij Hilversum eindigde in 31-34. Het was pas de tweede zege in negen wedstrijden. Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen op het programma. Hoek van Holland speelt dan tegen The Dukes.

Dinsdag

Tennis - Bij de vrouwen doen vier Nederlandse tennissters een poging om zich voor het hoofdtoernooi van de Australian Open te plaatsen. Rus, nummer 1 van Nederland en nummer 101 van de wereld, strandde echter in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in Melbourne. De Spaanse Jéssica Bouzas Maneiro was met 6-4, 6-0 te sterk voor de Westlandse.

Maandag

Voetbal - John Zuijderwijk blijft het eerste elftal van Verburch trainen. Het contract met de Poeldijkse trainer is met een jaar verlengd. Zuijderwijk staat al sinds de zomer van 2018 voor de groep.

Voetbal - Theo Verbeek is ook na de zomer actief als trainer van de zaterdagselectie van Westlandia. De oefenmeester heeft zijn contract met één seizoen verlengd. Verbeek was van 2015 tot 2018 al hoofdtrainer bij de Naaldwijkers en keerde in 2020 terug in die rol.