Archief

Handbalsters Quintus nipt onderuit bij promovendus PSV

De handbaldames van Quintus blijven bezig aan een moeizaam seizoen. De ploeg uit Kwintsheul ging zaterdagavond verrassend onderuit bij promovendus PSV: 25-24.

Trainer Fed Michielsen begon dit seizoen met een grotendeels nieuw en jong team, nadat diverse vaste krachten afgelopen zomer hun loopbaan beëindigden. Met dat nieuwe team werd in dertien wedstrijden pas vijf keer gewonnen en staat de ploeg op de achtste plek.

Waar Quintus in de heenwedstrijd weinig moeite hadden met PSV, bleken de Eindhovensen nu een veel lastiger te nemen horde. Al leek het er lang op dat Quintus de wedstrijd wel zou gaan winnen. Na een 10-12 ruststand bleven de gasten 26 minuten lang in de tweede helft die voorsprong behouden. PSV kwam daarna op 23-23 en maakte daarna ook de 24-23. Het werd daarna weer gelijk, maar een halve minuut voor het eindsignaal maakte de thuisploeg de winnende treffer.

Streekgenoot Velo won zondagmiddag knap met 28-25 van V&L en komt zo op zestien punten. De Wateringsen staan voorlopig op plek 4, wat voor een debutant een knappe prestatie is.

Heren Quintus verslaan Feyenoord

Het herenteam van Quintus deed wat het moet doen en versloeg laagvlieger Feyenoord in eigen huis met 34-26. Daarmee blijven de mannen in het spoor van koploper BFC, dat één punt meer heeft.

Paul Vis

Alle uitslagen

Heren
Eredivisie
HV Quintus - Feyenoord Handbal 34-26

Hoofdklasse
Gemini (Z) - Dios 22-19
Saturnus Leiden - WPK/Westlandia 30-26

Dames
Eredivisie
PSV Handbal - HV Quintus 25-24
Veneco/Velo - Geonius/V&L 28-25

Eerste divisie
de Tukkers - HV Quintus 2 15-21

Tweede divisie
WPK/Westlandia - Hellas 26-15

Trainer René Zwinkels zag een goed Westlandia:

HV Quintus 3 - Vlug en Lenig 2 35-23

Hoofdklasse
Heerle - WPK/Westlandia 2 24-26
Roda'71 - Verburch 22-22

Trainer Dennis Teeuw reageert na het gelijkspel: