Paul Vis

Paul Vis

Handbalsters Quintus te sterk voor promovendus PSV

De handbaldames van Quintus hebben na de nederlaag van vorige week tegen VOC, gisteravond gewonnen van PSV. De promovendus uit Eindhoven werd met 31-21 opzij gezet.

De ploeg uit Kwintsheul stond al na vijf minuten met 7-2 voor, maar PSV kwam terug en stond na twintig minuten zelfs op gelijke hoogte (10-10). In de laatste vijf minuten voor rust kon de thuisploeg toch weer een beetje afstand nemen, waardoor de teams bij een 17-13 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft vergrootte Quintus de marge al snel (stand 23-15 na tien minuten). De vernieuwde ploeg van trainer Fred Michielsen kwam daardoor ook niet meer in de problemen.

Nederlaag Velo

Een andere promovendus ging eveneens onderuit. Het Wateringse Velo won vorige week nog verrassend van VZV, maar moest gisteravond genoegen nemen met een 37-26 nederlaag bij V&L.

In Geleen had de thuisploeg halverwege de eerste helft al comfortabele marge opgebouwd. Bij 15 minuten spelen was de stand 11-7. De ruststand was 20-13. In de tweede helft lukte het niet om dichterbij te komen.

Trainer Nico Stet zag een wedstrijd vol met fouten:

Heren Quintus openen met zege

Voor de heren van Quintus begon het seizoen gisteravond met een uitwedstrijd bij Havas in Almere. De Heulenaars spelen dit seizoen weer in de eredivisie. De ploeg van trainer Ruben Schelbert ging met een 26-32 zege weer naar huis.