Archief

Geen terugkeer Fast Ferry in Hoek van Holland

De Hoekse dorpsraad heeft tevergeefs bij de gemeente Rotterdam gepleit om de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte weer te laten varen.

In een brief aan de dorpsraad laat wethouder Vincent Karremans weten niet in te gaan op het advies van de dorpsraad. "Na twee mislukte aanbestedingen voor personenvervoer over water tussen Hoek van Holland en onder andere de Maasvlakte is er een keuze gemaakt alleen nog een toeristisch veer in te zetten. Door een succesvolle aanbesteding vaart het fietsvoetveer in de periode april tot oktober tussen de Berghaven in Hoek van Holland en de Prinses Margriethaven op de Tweede Maasvlakte. Hiermee is er in een toeristische veerverbinding, die de lange afstand fietsroutes in stand houdt, voor een periode van drie jaar voorzien. In het eerste seizoen zijn er ruim achttienduizend passagiers meegevaren."

Karremans ziet het vervoer van forenzen vooral over land. Zo is er een uitbreiding van de Maasvlaktehopper naar Vlaardingen Oost. De Maasvlaktehopper sluit aan op busvervoer naar bestemmingen op de Maasvlakte en is gekoppeld aan het metronetwerk. Karremans vindt ook dat het groeipotentieel van het vervoer over land beduidend groter is dan vervoer over water. Bovendien sorteert de gemeente voor op een soepele overgang naar nieuwe vervoersmogelijkheden na de opening van de Blankenburgverbinding in 2024.