Archief

Dorpsraad wil dat ferry naar Maasvlakte weer gaat varen

De Hoekse dorpsraad wil graag dat het veer naar de Maasvlakte weer in gebruik wordt genomen en heeft dit schriftelijk bij het college van B en W van Rotterdam bepleit.

Ferry 'De Nieuwe Prins' ligt nu aan de ketting in de Berghaven. "Dit veer kan een goede aanvulling zijn op het openbaar vervoer-netwerk om voor werk en school snel naar de overkant te komen. Daarnaast zien wij heel vaak toeristen aankomen en tegen een gesloten hekwerk aanlopen", zo staat in een brief.

De dorpsraad stelt daarom dat heringebruikname van dit veer ook een mooie aanvulling zal zijn in het kader van het Toeristische Recreatieve OntwikkelingsPerspectief, waarin het streven is om van de Hoek een vierseizoenenbadplaats te maken. Het veer zou ook een goede aansluiting zijn op de grotere fietsroutes in de regio Hoek van Holland en omstreken.

De raad verwijst naar het bezoek dat burgemeester Aboutaleb in september aan de Hoek bracht. "Hij vond het een goed idee om het veer weer in gebruik te nemen", valt in de brief te lezen.

Ottevanger

De veerdienst met 'De Nieuwe Prins' werd eind vorig jaar opgeheven, omdat vervoerder RET geen nieuwe exploitant had kunnen vinden. Sindsdien is er door de gemeente Rotterdam gezocht naar een nieuwe uitvoerder. Het bedrijf Ottevanger heeft de veerdienst in mei dit jaar op beperkte schaal overgenomen. Hun boot vaart in de periode van 1 april tot 1 oktober. Het vervoer is bedoeld voor recreanten. Er is een contract voor drie jaar gesloten.