Archief
PR

PR

Beyond Chrysant genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs

De Hoekse chrysantenkweker Beyond Chrysant is een van de vier genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs van dit jaar. Het bedrijf werd vrijdag verrast met de nominatie.

De jury schrijft over Beyond: "Een bedrijf dat op zeer vlakken actief is. De maatschappelijke betrokkenheid is erg groot en dat vindt de jury lovenswaardig." Het bedrijf wordt door de jury gezien als een pionier als het gaat om reststromen en datagebruik. "De wijze waarop u communiceert met de eindklant vindt de jury heel goed. De ondernemersdynamiek van Beyond Chrysant is excellent te noemen."

Theelers en Dutch Wasabi in race voor themaprijs

Theelers, het project van vier Nederlandse tuinders die samen thee maken, komt in aanmerking voor de themaprijs van dit jaar: 'Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen'. De bedrijven, waaronder WestlandPeppers uit De Lier, zetten hun restproduct om in een nieuw product: kruidenthee melanges.

Ook Dutch Wasabi kreeg bezoek van de jury van de themaprijs. De tuinder teelt in De Lier wasabi en heeft gemberplanten staan in 's-Gravenzande.

De uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs is op woensdag 29 maart.