Archief
WOS

WOS

Leden CNV akkoord met eindbod in glastuinbouw, die van FNV niet

De ruim 35.000 werknemers in de glastuinbouwsector hebben een nieuwe cao. Een meerderheid van de leden van vakbond CNV is akkoord gegaan met het eindbod van de werkgevers. Leden van de FNV wezen het voorstel echter af.

Daarom verzoekt CNV de werkgevers om toch opnieuw in gesprek te gaan met de vakbonden om te bekijken of er alsnog tot een gezamenlijke cao kan worden gekomen.

De nieuwe cao, die met terugwerkende kracht ingaat per 1 januari 2023, loopt tot het einde van dit jaar. Werknemers krijgen een loonsverhoging van 3 procent per 1 januari 2023 en 2 procent per 1 juli. Maar volgens de FNV zouden de werknemers er hierdoor zeker 5 procent in koopkracht op achteruitgaan. De leden van deze bond verwezen het bod deze week in ruime meerderheid naar de prullenbak. Omdat de leden van CNV wél akkoord gingen, is er nu toch een cao.

In ons land is op dit moment sprake van forse inflatie. FNV wil de stijging van de kosten voor het levensonderhoud terugzien in de salarissen. Ook heeft de vakbond voorgesteld om een algemene prijscompensatie op te nemen in de cao.

De oude cao voor de glastuinbouwsector liep tot en met 31 december 2022. Overigens werd daar pas begin vorig jaar pas een akkoord over bereikt. De cao was toen al sinds 2020 verlopen.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland