Archief
WOS - Irene van Oosten

WOS - Irene van Oosten

KNRM Ter Heijde in 2022 weer iets vaker ingezet

De vrijwilligers van de KNRM in Ter Heijde moesten vorig jaar 66 keer in actie komen. Dat is meer dan in 2021 (54) en vergelijkbaar met 2020 (68), het drukste reddingsjaar ooit. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers.

Het mooie weer van afgelopen zomer heeft zeker een rol gespeeld in het aantal inzetten aan onze kust. "De zomermaanden was het ideaal strandweer, maar door de stevige branding en sterke stroming kwamen veel zwemmers in moeilijkheden", aldus de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De Heijdse redders moesten dan ook 11 keer in actie komen voor zwemmers die in de problemen waren gekomen. Vaker was er een inzet voor dieren (17 keer) en surfers (16 keer) die in de problemen waren gekomen.

De KNRM in Ter Heijde werd ook voor andere zaken ingezet, waaronder ook voor het gecrashte vliegtuigje in het Calandkanaal in mei.

In het afgelopen najaar waren drie redders uit Ter Heijde te zien in het EO-programma Redders op Zee. De makers gaven hierin een inkijkje in wat er gebeurt als de reddingboot de zee opgaat voor een reddingsactie op het water én in het leven van de bevlogen redders.