Archief
Media TV

Media TV

Vliegtuig gecrasht bij Hoek van Holland; twee inzittenden

In het Calandkanaal tegenover Hoek van Holland zijn brokstukken gevonden van een vliegtuig. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam wordt naar twee inzittenden gezocht.

De bemanning van een boot van het Havenbedrijf Rotterdam vond in het water wrakstukken, waaronder een vliegtuigvleugel. Ook was er een oliespoor op het water zichtbaar.

Aan de zoekactie doen veel hulpdiensten mee. Duikteams van de brandweer, de Kustwacht, de Zeehavenpolitie en boten van het Havenbedrijf zoeken op de plek waar de brokstukken zijn gevonden. Ook een helikopter is ingezet bij de zoektocht. Verder zijn beroepsduikers onderweg om tot 24 meter diepte te zoeken.

Het vliegtuigje is in het oosten van Duitsland opgestegen en was onderweg naar Frankrijk.

Aanvulling om 23.42 uur: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt: "Zoektocht naar wrak gaat vannacht door. De 2 inzittenden zijn nog altijd niet aangetroffen. We gaan uit van een noodlottig ongeval."

Aanvulling op tweede pinksterdag om 10.50 uur: De Landelijke Eenheid van de politie meldt, dat de zoektocht naar de 2 slachtoffers en het wrak is hervat. Het gebied wordt systematisch afgezocht met een sonarboot en met de onderwaterdrone van de brandweer. Scheepvaartverkeer is niet gestremd.

Webcam Nieuwe Waterweg via Port of Rotterdam: