Archief
Archief WOS

Archief WOS

Haan: 'Veerpont Maassluis-Rozenburg is overheidstaak'

De provincie Zuid-Holland zou de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg niet moeten overlaten aan een marktpartij, maar deze zelf moeten uitvoeren. Dat vindt althans burgemeester Edo Haan.

Door technische problemen met de veerboot was er in oktober wekenlang geen dienstregeling op de route Maassluis-Rozenburg. Op 21 oktober is er wel een kleiner fiets- en voetveer in gebruik genomen, maar automobilisten moeten nog altijd omrijden via de Beneluxtunnel. De situatie gaat nog zeker tot eind januari duren, zo liet exploitant Blue Amigo eerder weten.

Tekst gaat verder onder de video.

Haan is absoluut niet blij met de situatie, zo zegt hij in de WOS-talkshow Aan Tafel, waarin deze week op 2022 wordt teruggeblikt met de burgemeesters van Westland, Maassluis en Midden-Delfland. "Ik vind het een hele slechte zaak, de overheid heeft dit niet goed geregeld."

"Als je een vaste oeververbinding hebt met een brug, dan zorgt Rijkswaterstaat dat dat allemaal intact blijft. In dit geval is er geen vaste oeververbinding, maar hebben we een veerpont. Dat wordt dan in de markt gezet en aanbesteed. Dat leidt dan tot dit gedoe", aldus de burgemeester.

Wat Haan betreft zou de overheid dit op een andere manier moeten regelen. "De provincie moet een boot kopen, mensen in dienst nemen en de veerpont runnen. Dat moet je niet aanbesteden, want dan krijg je dit soort gedoe. Ik vind dit niet uit te leggen."

De uitzending van Aan Tafel is vanaf vrijdagavond 30 december om 18.15 uur te zien op WOS TV en wordt daarna tot middernacht elk uur herhaald. De aflevering is ook te bekijken via Uitzending Gemist.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Poeldijk