Archief
Thierry Schut

Arends wil van Westlanders weten wat hen bezighoudt

Mede naar aanleiding van de discussies onder de bevolking over de omgekeerde vlaggen, wil burgemeester Bouke Arends van Westland met inwoners in gesprek over wat hen bezighoudt.

De vele ontwikkelingen in ons land en de wereld er omheen leiden bij veel mensen tot onzekerheid en ongenoegen, zo wordt gesteld. Daarom wordt op initiatief van de burgemeester op woensdag 16 november een zogenoemde dialoogavond gehouden. Tijdens deze avond kunnen inwoners van de gemeente met elkaar in gesprek gaan over de zorgen die zij hebben en over mogelijke oplossingen.

De oorlog in Oekraïne, de vluchtelingstromen binnen Europa, de prijzen voor energie en de recordinflatie, de schaarste van woningen, maar ook de effecten van klimaatverandering, het stikstofvraagstuk en de coronapandemie; er speelt heel veel, aldus de gemeente. "Ook de social media hebben impact op de samenleving. Logisch dat er bij inwoners grote zorgen zijn, die soms leiden tot felle discussies en een afnemend vertrouwen in de overheid."

"Juist in een tijd als deze is het van groot belang met elkaar in gesprek te gaan", vindt Arends. "Naar elkaar luisteren en elkaar de ruimte geven om zorgen en mogelijke oplossingen te delen, vormen de basis voor begrip over en weer. Deze avond biedt daar de gelegenheid voor."

Tijdens de bijeenkomst gaan Westlanders met elkaar in gesprek. Het is de bedoeling een zo breed mogelijke afspiegeling van de samenleving te ontvangen. De opbrengst van de avond wordt met alle aanwezigen gedeeld en aan de burgemeester voorgelegd, die de uitkomsten zorgvuldig gaat bestuderen.

Aanmelden

De dialoogavond begint om 19.00 uur en vindt plaats in het World Horti Center. De verwachte eindtijd is 22.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door vóór 10 november een mail te sturen aan secretariaatburgemeester@gemeentewestland.nl. De gemeente ontvangt graag de voor- en achternaam van de inwoner.
Gezien het aantal beschikbare plaatsen op de locatie, krijgt men bericht of de aanmelding definitief is. Mocht het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plekken overstijgen, dan zal worden overwogen een tweede dialoogavond te organiseren.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland