Archief
PR

PR

Verkoop Wittebrug nu officieel

Vastgoedontwikkelaar Boele & Van Eesteren is definitief de nieuwe eigenaar van het pand de Wittebrug in Poeldijk. Vrijdag kreeg directeur Patrick van Adrichem de sleutel symbolisch overhandigd door Petra de Jongh, bestuurder van Pieter van Foreest.

Pieter van Foreest had de Wittebrug niet meer nodig na de oplevering in 2011 van De Terwebloem iets verderop in het dorp. De afgelopen jaren werd de Wittebrug bewoond door cliënten van Stichting Perspektief. Vorig jaar zijn ook die bewoners allemaal verhuisd.

Afgelopen maart is de Wittebrug daadwerkelijk in de verkoop gezet. Uit alle biedingen heeft Pieter van Foreest (de combinatie van) het beste bod en een passend plan rekening houdend met de lokale behoefte geselecteerd. Dat bleek het plan van Boele & Van Eesteren.

Plannen worden vormgegeven

Wat de ontwikkelaar met het pand gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. Dat wordt nu verder vormgegeven Er komt in elk geval woningbouw en het moet een combinatie zijn van 'sociaal en zorg'. Een woordvoerder van het bedrijf liet eerder al weten dat er geen asielzoekers in het pand komen.