Archief
WOS

WOS

Ontwikkelaar koopt pand Wittebrug Poeldijk

Vastgoedontwikkelaar Boele & Van Eesteren wordt de nieuwe eigenaar van het pand Wittebrug in het centrum van Poeldijk. Wat er precies komt, is nog niet duidelijk. Maar het gaat in elk geval om woningbouw.

Het voormalige woonzorggebouw is nu nog in handen van zorginstelling Pieter van Foreest. Die had de Wittebrug niet meer nodig na de oplevering in 2011 van De Terwebloem iets verderop in het dorp. De afgelopen jaren werd de Wittebrug bewoond door cliënten van Stichting Perspektief. Vorig jaar zijn ook die bewoners allemaal verhuisd.

Afgelopen maart is de Wittebrug daadwerkelijk in de verkoop gezet. Uit alle biedingen heeft Pieter van Foreest (de combinatie van) het beste bod en een passend plan rekening houdend met de lokale behoefte geselecteerd. Dat bleek het plan van Boele & Van Eesteren. Dit plan is ter goedkeuring voorgelegd aan het College sanering zorginstellingen. Die gaf op 23 augustus groen licht. De overdracht wordt momenteel voorbereid.

De afgelopen tijd gingen geruchten dat het Centraal Orgaan asielzoekers de Wittebrug zou hebben gekocht, maar daar is niets van waar. Omdat de plannen nu definitief worden vormgegeven, kan een woordvoerder van Boele & Van Eesteren nog niet veel kwijt. Hij wil alleen zeggen dat woningbouw onderdeel uitmaakt van de plannen. In een commissievergadering van de gemeenteraad liet wethouder Ben van der Stee afgelopen week weten, dat het eerste plan van de ontwikkelaar niet voldoet aan het geldende bestemmingsplan. Het moet echt een combinatie van 'Sociaal' en 'Zorg' zijn, zo heeft Van der Stee het bedrijf duidelijk gemaakt.

Overigens gaat het hier alleen om het pand Wittebrug 1, dat vlak naast de Bartholomeuskerk staat. Het naastgelegen appartementencomplex (Wittebrug 2 t/m 122) is en blijft in handen van Arcade.