Alex Pronk

Alex Pronk

FC Westland ondanks snelle voorsprong onderuit

De zaalvoetballers van FC Westland wachten na vier duels nog op hun eerste overwinning in de eerste divisie. Vrijdag ging het duel met Vios'79 met 5-4 verloren.

In Warmenhuizen kwam FC Westland goed uit de startblokken. Na zeven minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Yassin Irzi en Mounir Faloun. Een miscommunicatie tussen Irzi en keeper Barry Botman luidde de 1-2 en binnen tien minuten stond de thuisploeg zelfs 3-2 voor.

In de tweede helft herpakte de Westlandse ploeg zich snel en maakte gelijk door een goal van Hakim Habibi. Echter resulteerde een vrije trap en een snelle counter in de 5-3 voorsprong voor Vios'79. Een slotoffensief van Westlandse kant resulteerde in meerdere kansen en zelfs de aansluitingstreffer van Aimen Said. Maar dat kon een nieuwe nederlaag niet voorkomen.

Bekerloting

Vorige week won FC Westland wél in het bekertoernooi. Inmiddels is ook de loting gedaan voor de derde ronde. De ploeg van coach James Dhanai werd gekoppeld aan eredivisionist VNS United. De wedstrijd tegen deze ploeg uit Amsterdam-Noord is op 13 januari in Poeldijk.