FC Westland

Zaalvoetballers FC Westland ronde verder

De zaalvoetballers van FC Westland hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de derde ronde van het landelijke bekertoernooi. In Poeldijk werd met 5-3 gewonnen van White Stones.

De twee ploegen troffen elkaar vorige maand nog in Egmond aan Zee, toen voor de competitie. White Stones won destijds met 3-2.

Nu kwam FC Westland goed uit de startblokken. In 11 minuten zuivere speeltijd stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Het publiek zag vervolgens de degradant uit de eredivisie terug komen tot 4-3 toen de westlanders de teugels iets lieten vieren en een aantal goede aanvallen niet wisten te verzilveren.

Na de pauze bleef het lange tijd spannend, beide keepers verdedigen hun doel goed. Zes minuten voor tijd maakte Nabil Hadiu de vijfde voor de thuisploeg en dat was voor White Stones teken om de keeper te wisselen voor een veldspeler, om zo alles op alles te spelen. FC Westland kwam dat goed door en bekert dus verder. De Westlanders hopen nu een ploeg uit de eredivisie te treffen.