Archief
Google Earth

Google Earth

Plan voor tien woningen in centrum Schipluiden

Een aantal bewoners en ondernemers uit het centrum van Schipluiden hebben plannen voor de bouw van tien woningen. Die zouden moeten komen op een bedrijventerrein tussen de Burgemeester Musquetiersingel en de Vlaardingsekade.

De bedrijven bevinden zich op een binnenterrein met daaromheen woningen. Er staan nu een rioolgemaal, een opslag voor antiek, een timmerbedrijf, een praktijk voor fysiotherapie, enkele garageboxen, en een nutsgebouw.

De eigenaar van het timmerbedrijf wil ermee stoppen. Hij wil zijn loods gebruiken voor het realiseren van vijf zogeheten niet-zelfstandige wooneenheden en deels als opslag. Het aangrenzende pand wil hij bouwen naar een zelfstandige woning.

Bij een zelfstandige woonruimte kun je denken aan een appartement, studio, eengezinswoning, portiekwoning of galerijflat.

Een onzelfstandige (of niet-zelfstandige) woonruimte is een woonruimte waarbij de toegang, de keuken en het toilet gedeeld worden met bewoners van andere kamers of woningen. Voorbeelden van onzelfstandige woonruimte zijn studentenkamers en hospitakamers.

Daarnaast zijn er plannen voor twee woningen in het pand van de antiekopslag aan de Vlaardingsekade 26, en op de plaats van twee garageboxen op het terrein zouden in de toekomst mogelijk twee woningen kunnen worden gerealiseerd.

De plannen liggen er al langer, maar eerder bleek dat individuele initiatieven niet van de grond kwamen. Daarnaast ligt op het terrein een volgens de gemeente achterhaalde bestemming 'Bedrijven' met een milieucategorie 2. Daarom zijn de initiatieven nu gebundeld in een ontwerpbestemmingsplan. Dat ligt sinds vandaag voor een periode van zes weken ter inzage.