Archief
archief WOS

'Opnieuw aandringen op tweede ontsluiting van Duingeest'

De gemeenteraad van Westland wil dat verkeerswethouder Varekamp toch nog een keer bij de provincie gaat pleiten voor een tweede ontsluiting van de Monsterse wijk Duingeest.

Een daartoe strekkende motie, die was ingediend door de fractie van Westland Verstandig, is woensdagavond met 24 stemmen vóór en 14 tégen aangenomen. De tegenstemmers waren overwegend van oordeel dat de wethouder niet nog eens naar Den Haag gestuurd moet worden, omdat hij daar al herhaaldelijk 'nee' te horen kreeg. De wethouder deelt overigens de bezwaren van de provincie, uit het oog van de verkeersveiligheid..

'Niet uit te leggen'

Fractievoorzitter Peter Duijsens (WV) blijft het onbegrijpelijk vinden, dat een uitweg op de provinciale 's-Gravenzandseweg (N211) niet mogelijk is en huldigt het motto 'de aanhouder wint'. "De huidige situatie is niet acceptabel en het vervallen van de bouwweg is ook qua verkeersveiligheid niet uit te leggen. Zo nodig zou een uitweg beperkt kunnen worden dat alleen naar rechts gereden kan worden richting 's-Gravenzande en dat dan via de rotonde gedraaid moet worden", betoogde hij.

De motie is kort voor indiening wat minder absoluut gemaakt om daarmee de kans op ondersteuning te vergroten. Het verzoek luidde nu, dat er bij het provinciaal bestuur op moet worden aangedrongen dat het akkoord gaat met een tweede uitweg in het woongebied Duingeest "nu of in ieder geval bij nieuwe planologische ontwikkelingen". De gemeenteraad wil in januari geïnformeerd worden over de voortgang van het overleg. Als de provincie blijft afwijzen, moet er een raadsinformatieavond worden gehouden over dit onderwerp waarvoor ook de provincie wordt uitgenodigd.