Archief
archief WOS

Provincie blijft tweede ontsluitingsweg Duingeest weigeren

Westland heeft opnieuw bot gevangen bij de provincie in een poging de Monsterse wijk Duingeest van een tweede ontsluitingsweg te voorzien.

De wijk wordt nu alleen via de Zeereep/Emmastraat ontsloten, maar de provincie wenst geen extra ontsluiting op de 's-Gravenzandseweg (N211) zoals de bewoners van de nieuwbouwwijk en enkele raadsfracties graag zien. De afstand tussen de rotondes bij de Vlotlaan-Zeereep en die bij de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande is met circa 500 meter te kort om daartussen nog een kruising aan te leggen, vindt de provincie.

Dit laat het college van B en W de gemeenteraad weten na nieuwe vragen van Westland Verstandig. Een jaar geleden was het provinciale standpunt al doorgegeven, maar daar wilde de fractie zich niet bij neerleggen. De huidige situatie schreeuwt om een oplossing en volgens Westland Verstandig moest bij de provincie toch uit te leggen zijn dat de nieuwe wijk niet op een andere wijze dan via de N211 kan worden ontsloten. Tijdens de bouw kon het bouwverkeer wel via de N211 de wijk in en uit.

De provincie is opnieuw benaderd en zij handhaaft haar besluit, zo laat het college nu weten. Dat wijst er bovendien op dat eerdere verkeerstellingen aantonen dat het aanleggen van een tweede ontsluiting niet noodzakelijk is. De wijkbewoners moeten nu hun hoop vestigen op nieuwe verkeerstellingen die volgend jaar zullen worden gehouden. Dat heeft het vorige college namelijk met hen afgesproken. Die tellingen worden gehouden als de laatste woningen van de wijk, die nu aan de Platschelp worden gebouwd, bewoond worden.