Archief

Details van vervangend veer Maassluis-Rozenburg

Exploitant Blue Amigo heeft de details bekendgemaakt van de vervangende veerdienst Maassluis-Rozenburg die morgen (vrijdag) van start gaat voor voetgangers en (brom)fietsers.

De eerste afvaart is om 06.10 uur vanaf Maassluis. Vanaf Rozenburg is de eerste afvaart om 06.40 uur. Daarna is er elk uur vanuit beide plaatsen een afvaart. De laatste afvaart in Maassluis is om 23.10 uur en vanuit Rozenburg om 23.40 uur.

Dat gebeurt met het schip Otter dat hiervoor geschikt is gemaakt nadat begin oktober technische problemen ontstonden bij de bestaande veerpont Blankenburg. Die boot, waarop ook plek is voor motoren, auto's en vrachtwagens komt naar verwachting rond 1 december weer in de vaart.

Andere locaties haltes

Er zijn tijdelijk andere haltes in zowel Maasluis als Rozenburg. In Maassluis ligt de tijdelijke halte direct naast de bestaande halte ter hoogte van de Burgemeester van der Lelykade 4 te Maassluis.
In Rozenburg ligt de dichtstbijzijnde halte verder bij de bestaande halte vandaan, namelijk achter het Expo Informatie Centrum Mainport Rotterdam aan de Noordzeeweg 6 in Rozenburg. Voor het vervoer van voetgangers van en naar de kern Rozenburg worden personenbusjes ingezet.
Op verzoek van de provincie en inwoners van Rozenburg is ervoor gekozen om de voetgangers niet naar de normale veerlocatie te brengen, maar naar het Raadhuisplein in Rozenburg, aldus Blue Amigo.

De afstand die de Otter bij de gewijzigde route moet afleggen is veel langer dan de bestaande route. Hierdoor is het onmogelijk om de normale dienstregeling aan te houden en is gekozen voor een afvaart om het uur. Begin volgende week wordt op basis van de eerste ervaringen met het fiets/voetveer bekeken of de frequentie kan worden aangepast.

Danny Doesburg van Blue Amigo vertelt over het vervangend veer:

Otter

De Otter is een schip van 18,80 meter lang, met een achterdek voor (brom)fietsen en een overdekte ruimte waar ongeveer tachtig passagiers kunnen verblijven.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis