Archief
WOS

WOS

Verblijf vluchtelingenboot in Maassluis opnieuw verlengd

De hotelboot aan de Govert van Wijnkade in Maassluis mag daar zeker nog tot eind april blijven liggen voor de opvang van vluchtelingen uit onder meer Syriƫ.

Dat heeft de gemeenteraad van Maassluis dinsdagavond besloten. De uitslag van de stemming was: 18 vóór en 4 tégen. De tegenstemmers waren de drie leden van de fractie Leefbaar Maessluys plus de fractie Forum voor Maassluis.

De boot Lady Anne werd medio december aangemeerd in Maassluis als locatie voor acute noodopvang van vluchtelingen, in eerste instantie voor acht weken. Dat werd later verlengd tot 1 november dit jaar. De boot biedt onderdak aan 70 vluchtelingen.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft onlangs aan Maassluis gevraagd om de termijn nog eens te verlengen met een half jaar: tot en met 30 april 2023. Volgens landelijke prognoses is de noodopvang op het schip na april 2023 niet meer nodig. Voor de zekerheid vroeg het COA om de mogelijkheid tot verlenging van nog een half jaar. Ookmet die optie heeft de raad ingestemd.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek