Archief
WOS

WOS

Asielzoekers Maassluis mogelijk langer op hotelboot

Het hotelschip aan de Govert van Wijnkade in Maassluis mag daar mogelijk nog tot eind april blijven liggen voor de opvang van vluchtelingen uit onder meer Syriƫ.

De boot werd daar medio december aangemeerd als locatie voor acute noodopvang van vluchtelingen. In eerste instantie voor acht weken. Dat werd later verlengd tot 1 november dit jaar. Nu heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) Maassluis gevraagd om de termijn nog eens te verlengen met een half jaar: tot en met 30 april 2023. Volgens landelijke plannen is de noodopvang op het schip na april 2023 niet meer nodig. Voor de zekerheid vraagt het COA de mogelijkheid tot verlenging van nog een half jaar.

De gemeenteraad van Maassluis beslist komende dinsdag of het akkoord gaat met de verlenging van het vluchtelingenschip.

Geen incidenten

De gemeente Maassluis zorgt er voor dat vluchtelingen rust, stabiliteit en veiligheid ervaren. Ze helpt hen om toegang te krijgen tot (noodzakelijke) voorzieningen en ondersteunt hen. Het COA is verantwoordelijk voor de begeleiding aan boord. Volgens de gemeente zijn er tot nu toe vrijwel geen incidenten aan boord en in de omgeving.

De vluchtelingen mogen inmiddels ook aan het werk in Nederland en dat willen ze graag. Maassluis begeleidt de asielzoekers daarbij.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis