Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Overvallers bejaard echtpaar Maassluis twee jaar cel in

Twee mannen van 20 en 21 uit Noord-Holland gaan twee jaar de cel in voor een gewelddadige woningoverval bij een bejaard echtpaar in een flatwoning aan de Merellaan in Maassluis.

Toen de twee mannen op 26 april dit jaar aanbelden bij het echtpaar, droegen zij een jas met daarop het logo van PostNL. Toen het duo binnen was, moesten de slachtoffers onder bedreiging met een mes persoonlijke bezittingen afstaan. Het ging daarbij om (gouden) sieraden, telefoons en een portemonnee met pasjes. De hevig geschrokken bewoners zijn niet gewond geraakt.

"De verdachte en zijn mededader hebben hierbij hun oog laten vallen op een kennelijk gemakkelijke prooi, namelijk een hoogbejaard echtpaar. Nadat zij zich de toegang tot hun woning hadden verschaft, hebben zij geweld gebruikt tegen de slachtoffers. De slachtoffer waren vanwege hun leeftijd geen partij voor hen", aldus de rechtbank. "Dergelijke overvallen zijn niet alleen een ernstige inbreuk op de rechtsorde, maar zorgen ook voor gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving."

Beide mannen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk. Tijdens de proeftijd moeten zij zich regelmatig melden bij reclassering.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis