Archief
WOS

WOS

Plannen Living Lab Maassluis gepresenteerd

De gemeente Maassluis en betrokken partners hebben gisteren de plannen voor het nieuwe Living Lab gepresenteerd.

Een oude loods aan de historische buitenhaven wordt een centrum voor verduurzamingstechnieken bij historische schepen en havenpanden. Bovendien kunnen studenten hier straks onderwijs volgen en stage lopen bij startups. De loods biedt met 1.884 m2 ook ruimte voor onderhoudswerkzaamheden aan varend erfgoed en aan twee musea uit Maassluis.

Wethouder Corine Bronsveld: "Het is een moment in het proces waar we samen met de betrokken bedrijven de volgende stap hebben gezet. We kunnen het als gemeente niet alleen en het moet voor iedereen iets brengen. Iedereen is betrokken bij het maritiem verleden. Het is het 'maritiem-DNA' van Maassluis, dat willen we voor de toekomst behouden."

De verduurzaming van de vooroorlogse zeesleper Hudson - met een zeezoutbatterij - is een van de innovaties die worden gedaan in het pand aan de Govert van Wijnkade. "De zeezoutbatterij is gemaakt van duurzaam materiaal. Het heeft tal van voordelen ten opzichte van traditionele batterijen. Zo kan de zeezoutbatterij vaker worden herladen, is de batterij volledig recyclebaar en niet brandbaar", zegt Gerrit Miedema die namens Dr. Ten betrokken is bij het project.

De overdracht van het pand aan de Govert van Wijnkade moet nog plaatsvinden. Wel hebben de betrokken partijen hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis