Archief
WOS

Parkeerverbod op Lierse Veilingweg

Voetbalouders mogen hun auto straks niet meer langs de weg parkeren op de Veilingweg in De Lier. Het Westlandse college van B en W stelt hier een parkeerverbod in.

Met name op zaterdagen is er veel parkeeroverlast rond het complex van voetbalvereniging Lyra. Zodra de parkeerplaatsen direct naast de voetbalclub vol zijn, kiezen mensen ervoor om hun auto half in de berm te zetten. Daarmee wordt tegelijkertijd een deel van het fietspad geblokkeerd. Veel automobilisten weten ook het tweede parkeerterrein iets verderop niet te vinden.

Politieke partij LPF Westland was hierover benaderd door omwonenden en vroeg om een parkeerverbod langs de weg. Dat komt er nu dus, zo blijkt uit een publicatie in het gemeenteblad. Vorige week is ook al een bord geplaatst, waarop de twee parkeerterreinen worden aangegeven. De WOS nam daarop zaterdagmiddag een kijkje en constateerde dat, hoewel er wel auto's langs de weg stonden, de twee parkeerterreinen vol stonden.

Het parkeerverbod geldt specifiek voor het gedeelte tussen de Sportlaan en Burgemeester Cramerlaan. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om bezwaar te maken.