Archief
WOS

Overlast door auto's langs weg bij Lierse voetbalclub

Inwoners van De Lier storen zich aan het parkeergedrag van bezoekers van voetbalclub Lyra. Ondanks een nieuw parkeerterrein staan er nog steeds veel auto's op de weg

De parkeeroverlast is een terugkerend probleem langs de Veilingweg. Zodra de parkeerplaatsen direct naast de voetbalclub vol zijn, kiezen mensen ervoor om hun auto half in de berm te zetten. Daarmee wordt tegelijkertijd een deel van het fietspad geblokkeerd. Politieke partij LPF Westland is benaderd door omwonenden en stelt nu vragen aan het college van B en W. "Op de zaterdag staan er weer veel auto’s geparkeerd op/langs de Velingweg. Dit levert een gevaarlijke en onoverzichtelijke verkeerssituatie op met name voor fietsers en in het bijzonder de jonge verkeersdeelnemers", stelt raadslid Peter Voskamp.

Een aantal jaar terug leek er toch een oplossing te zijn. Op een iets verderop gelegen grasveld zijn 58 parkeerplekken aangelegd. Die worden echter beperkt gebruikt, zo bleek ook deze zaterdagochtend. Voskamp: "Ook wordt er praktisch geen gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen bij de ijsbaan. Blijkbaar weten bezoekers de parkeerplaatsen niet te vinden of willen ze kleine stukje niet lopen."

Tweede parkeerterrein Lyra op zaterdag 10 september, omstreeks 11.15 uur. WOS

Het raadslid ziet graag dat de verantwoordelijk wethouder in gesprek gaat met de vereniging om deze parkeeroverlast te voorkomen. Ook hoopt hij dat er vanuit de gemeente een aantal weken toezicht gehouden kan worden. Voskamp stelt verder: "Kan de wethouder onderzoeken of het mogelijk is om op korte termijn de rand langs de weg van een gele streep te voorzien zodat het direct duidelijk is dat parkeren daar niet is toegestaan?"

WOS