WOS/Johan Voskamp

Blessure scheidsrechter maakt vroegtijdig einde aan vermakelijke derby

De derby tussen HVC'10 en Westlandia is vanmiddag gestaakt bij een stand van 1-3 vanwege een blessure van de scheidsrechter.

De wedstrijd begon eigenlijk meteen al spectaculair met al na twintig seconden een doelpunt van Westlandiaan Tim van der Voort. Lang duurde die voorsprong niet. HVC'10 kwam via Rico Sterrenburg op 1-1. Daarna was het opnieuw Van der Voort, die dit keer uit een vrije trap voor een voorsprong voor Westlandia zorgde. In de derby bleef het daarna aanvallend van beide kanten, maar doelpunten bleven uit. Gelijk in de tweede helft deed zich weer hetzelfde voor als in de eerste. Stefan Bron lobte de bal over de keeper voor 1-3. Daarna kreeg HVC-doelpuntenmaker Sterrenburg nog direct rood. Met nog een half uur te spelen viel de scheidsrechter geblesseerd uit en werd er geen geschikte vervanger gevonden.

Lyra onderuit tegen MVV'27, wedstrijd Verburch gestaakt

In de derde klasse B kreeg Lyra een les effectiviteit van 'buurman' MVV'27. Vanaf het begin kregen de Lierenaren de meeste kansen maar vonden het doel niet. De Maaslanders deden dat wel en scoorden twee keer. In de tweede helft was het wel raak voor Lyra via Marc den Toom en de ploeg kreeg zelfs de kans op de gelijkmaker. Roy van de Sar verzuimde echter vanaf elf meter.

Verburch stond met 4-0 voor tegen Madestein. Deze wedstrijd is in de rust gestaakt. Madestein wilde niet verder.

Noordwijk - Excelsior Maassluis 1-1 (1-1)