Archief
Wonen Midden-Delfland

Wonen Midden-Delfland

250 huurwoningen in Maasdijk krijgen zonnepanelen

In totaal 254 huurders van Wonen Midden-Delfland in Maasdijk krijgen nog dit jaar zonnepalen op hun dak. De corporatie komt hiermee tegemoet aan een toenemende vraag.

Het plaatsen van zonnepanelen is voor Wonen Midden-Delfland een belangrijke energiemaatregel. Dit leidt tot lagere woonlasten voor de huurders. In Midden-Delfland zijn in de afgelopen jaren al 450 woningen voorzien van zonnepanelen. De corporatie is sinds vorig jaar ook eigenaar van de voormalige Vestia-woningen in Maasdijk. Ook daar kwam steeds meer vraag naar zonnepanelen.

Manager Vastgoed Jannie van den Berg: "We kregen steeds meer aanvragen binnen voor zonnepanelen dat we zijn gaan kijken wat we op korte termijn konden realiseren. Met een nieuwe partij was het mogelijk om in Maasdijk dit jaar nog zonnepanelen te plaatsen. Daar zijn wij en onze huurders heel blij mee."
De bewoners van de betreffende woningen hebben een aankondigingsbrief ontvangen en konden een digitale informatieavond bijwonen. De verwachting is dat voor het einde van het jaar alle panelen zijn geplaatst.