Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Sporthal Sportlaan valt stuk duurder uit

De gemeente Maassluis is bijna 1,8 miljoen euro meer kwijt aan de komst van een nieuwe sporthal aan de Sportlaan. Dat is gebleken na een aanbestedingsprocedure.

De raad stelde in november vorig jaar een krediet beschikbaar van 5,3 miljoen euro voor de realisatie van de nieuwe sportzaal. Maassluis kreeg na een aanbestedingsprocedure echter twee aanbiedingen die ver boven het beschikbare budget liggen. De aannemer die zowel op prijs als plan van aanpak als beste uit de bus kwam, had een prijsaanbod gedaan van 7,4 miljoen euro. De hogere prijs heeft te maken met fors gestegen prijzen voor bouwmaterialen

De gemeente heeft met de aannemer onderhandeld en gekeken op welke punten kan worden bezuinigd. Het gaat dan bijvoorbeeld om gebruik van alternatieve, maar gelijkwaardige, producten. Dit zorgt niet voor een lager kwaliteitsniveau van de nieuwe sporthal, schrijft de gemeente. Hiermee is het benodigde bedrag teruggebracht tot 6,9 miljoen euro.

Het college vraagt daarom een extra krediet van 1.798.400 euro. De gemeenteraad beslist hier dinsdag over.

Klaar in augustus 2025

Vorig jaar ging het college er nog vanuit, dat de sporthal er in het derde kwartaal van 2023 zou staan. Op diverse vlakken is echter vertraging ontstaan. De aanbestedingsprocedure duurde dus langer, ook zijn er bezwaren ingediend tegen de kapvergunning die nodig is om de bomen weg te halen die op de plek van de nieuwe sporthal staan. Bovendien mag er in het broedseizoen (1 februari-1 juni) niet worden geheid.

De raad moet nog een bestemmingsplan goedkeuren. Dat gebeurt op z'n vroegst in oktober dit jaar. De verwachte opleveringsdatum is augustus 2025.