Archief

Bewoners van De Kade doen beroep op gemeenteraad

Bewoners van de Maassluise nieuwbouwwijk De Kade hebben in een brief aan de gemeenteraad grote bezorgdheid uitgesproken over de veiligheid in hun wijk.

Die bezorgdheid wordt alleen maar groter door de plannen voor verdichting van hun wijk en onder meer de verkeersveiligheid op de toegangsweg, de Prinses Julianalaan.

De gemeenteraad is nog in afwachting van de uitkomsten van een verkeersonderzoek. Pas daarna zou er gekeken worden of eventuele verdichting mogelijk zou zijn en het bestemmingsplan aangepast kan worden.

Tijdens een informatieavond is op 13 oktober vorig jaar een impressie gegeven met tekeningen van bouwplannen. Er was een verdichting met 600 tot 950 woningen weergegeven. Daarna is het tot dusver stil gebleven.

Inmiddels staan volgens de bewoners alle aanwezige parkeerplaatsen nu al dagelijks vol. Over de ontsluiting van de wijk wordt gesteld: de in- en uitgang is te krap waardoor het passeren van auto's moeilijk is. "Dit levert onveilige situaties voor auto's op bij de spoorwegovergang", schrijven zij. "Fietsers kunnen niet veilig oversteken en voetgangers hebben geen fatsoenlijke stoep om op te lopen."

De bewoners hopen dat de nieuwe gemeenteraad wil meehelpen met het oplossen van de knelpunten in De Kade.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek