Archief
Verbeelding gemeente Maassluis

Maassluis mikt op meer woningen in De Kade

De gemeente Maassluis wil in de tweede fase van nieuwbouwwijk De Kade 'significant' meer woningen laten bouwen dan aanvankelijk gepland.

Dat schrijft het gemeentebestuur in een brief aan de raad. Om hoeveel woningen het precies gaat, is niet duidelijk. Vlak na de zomer volgt daarover een voorstel.

De Kade ligt in het zuidoosten van de stad, tussen de Hoekse Lijn en de Nieuwe Waterweg en tussen de Deltaweg en de Vlaardingsedijk. Op dit moment worden de eerste 250 woningen, in fase 1, al gebouwd. De eerste woningen van fase 2 gaan nog voor de zomer in de verkoop.

Het college van B en W is over die tweede fase al enige tijd in gesprek met de ontwikkelaar. Gezien het woningtekort in de regio, mikt Maassluis op 'verdichting' van de wijk. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar extra woningen voor jongeren, alleenstaanden en ouderen.

Van Gelderen

In datzelfde gebied wordt ook gekeken naar woningbouw aan de Adriaan van Heelstraat, op het terrein waar voorheen de bedrijfspanden van Van Gelderen stonden. De gemeente heeft dat terrein enkele jaren geleden gekocht van ProRail. Het is nog onduidelijk hoeveel er gebouwd kan worden. "Woningbouw op deze locatie is immers mede afhankelijk van de nieuwe spoorwegovergang die we willen aanleggen om het Havenplein te ontlasten", schrijft het college.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek