Archief
Gemeente Westland

40 procent van uitbreiding Heenweg is sociale huur

Heenweg krijgt er aan de westkant 76 woningen bij en daarvan is ruim 40 procent een sociale huurwoning. Dit blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan dat door het college van burgemeester en wethouders ter inzage is gelegd.

Het gebied achter de Lugtigheidstraat en de Anjerstraat heeft nu nog een agrarisch bestemming. De bestaande kassen zullen worden gesloopt om plaats te maken voor 76 woningen. Er komen 17 rijwoningen, 8 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. Daarnaast komen er een appartementengebouw met 34 sociale huurwoningen en een appartementengebouw met 15 koopwoningen.

Tussen de toekomstige woningen en de bestaande glastuinbouwgronden komt een groene bufferzone van 30 meter. In deze zone komt ook water, dat overigens niet bedoeld is als vaarwater. Verder is er een natuurspeeltuin van maximaal 1000 m² voorzien.
De locatie aan de Hyacinthstraat waar nu nog het gebouw Open Huis staat, is ook onderdeel van het bestemmingsplan. Het gebouw zal worden gesloopt en op die plek komt een fitpark met een groene en sportieve invulling. Dit park vormt volgens het college een buffer tussen bestaande bouw en de nieuwe buurt.