Archief
WOS

WOS

Gemeente koopt Open Huis en helpt yogastudio zoeken naar een oplossing

De gemeente Westland koopt partycentrum Open Huis aan de Hyacinthstraat in Heenweg om daar een Fitpark te maken. De yogastudio in het pand krijgt hulp bij het vinden van een nieuwe plek.

Dat zei wethouder Cobie Gardien gisteren in een raadsvergadering. Veel raadsleden waren geschrokken toen ze hoorden dat de eigenaresse van de yogastudio niets wist van de verkoopplannen van haar huisbaas. Zij zou het liefst blijven, want het pand is mooi en goed voor de rust die nodig is bij de yoga. Maar dat strookt niet met plannen van omwonenden die al jaren een beweegpark in Heenweg willen.

Gardien benadrukte dat zij zaken doet met Open Huis als eigenaar van het terrein. Die heeft het huurcontract met de yogastudio opgezegd. "Maar als dat per 1 juli ingaat, gaat niet meteen de sloophamer erin, dus voorlopig kan de yogastudio nog blijven", zei Gardien. Bovendien zou dat wel eens lastiger kunnen zijn als niet de gemeente, maar een projectontwikkelaar het terrein zou kopen.

Dat ziet Lucia de Jong van Yogastudio Westland ook wel in. Het liefst zou ze op die plek blijven, maar met een beweegpark naast de deur, kan dat wel eens lastig zijn. "De oude gymzaal delen is geen optie, want daar moet juist zo veel mogelijk reuring zijn, maar voor yoga is rust en stilte essentieel. Bovendien is een fitpark met trampolines ook niet ideaal naast een yogastudio", aldus De Jong. Zij ziet meer in een apart gebouwtje naast het beweegpark, als daar de parkeerplaats tussen blijft. Maar of dat erin zit, is nog maar de vraag."We gaan ze in ieder geval uitnodigen om een kijkje te komen nemen hoe mooi wij hier zitten", aldus De Jong.

Het voorstel voor de aankoop van Open Huis is aangenomen, alleen GroenLinks stemde tegen, omdat die fractie bang is dat de 150 mensen die de yogastudio bezoeken in de kou komen te staan.

Lucia de Jong vertelde bij Maarten in de Middag hoe ze te horen kreeg wat de gemeente van plan was