WOS/Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis vergeet zichzelf te belonen

Het was een frustrerende middag voor Excelsior Maassluis. De ploeg gaf tegen IJsselmeervogels een 2-0 voorsprong weg en speelde gelijk.

Na een matige seizoenstart pakten de Maassluizers afgelopen woensdag de eerst drie punten van het seizoen. Ook vandaag leek de ploeg van trainer Dogan Corneille geod op weg. Tegen IJsselmeervogels scoorde Excelsior al gauw via Pieter Langedijk, met een schot van buiten de 16. Daarna kwam het een aantal keer goed weg, omdat de gasten hun kansen niet konden afmaken. Langedijk, de maker van het openingsdoelpunt en die op slag van rust nog de paal raakte, was vlak na het begin van de tweede helft wel trefzeker en verdubbelde de voorsprong. Na een verre ingooi van Gabri Urbanus kwam de bal voor de voeten van de vleugelspeler, die met een pegel via onderkant lat de bal erin jaagde.

De rollen draaiden na het tweede doelpunt om. Excelsior was de bovenliggende partij, maar kreeg de bal er niet in. Terwijl IJsselmeervogels ze wel wist de benutten. Eerst via een strafschop en tegen de blessuretijd aan viel de gelijkmaker.

Dogan Corneille reageerde na afloop:

FC 's-Gravenzande voor de tweede keer onderuit

Het lijkt een slecht begin te worden voor ’s-Gravenzande in de vierde divisie. Zaterdagmiddag werd de tweede nederlaag in drie wedstrijden geleden. Kloetinge was met 2-3 te sterk. Een betere uitploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Vijf minuten scoorde Nick Ruijgrok via een bal achteruit in de verre hoek de gelijkmaker. Daarna ging het snel. Eerst met het uitvallen na een half uur van doelman Jouvenaar. Dat betekende het debuut van Edgar Leerdam. De oud-Westlandiaan kreeg al snel vlak na elkaar twee doelpunten om de oren. In de tweede helft kon 's-Gravenzande geen vuist maken. Enige wapenfeit was het doelpunt van Angelo Zwirs diep in extra tijd.

Tweede divisie
Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels 2-2 (1-0)

Lyra - Rhoon 2-2 (1-0)
Roy van der Sar (2, waarvan 1 strafschop)

KMD - Lugdunum 5-3 (2-1)
Arend Balijon, Sam Haghighat (2x), Jules Maring (2, waarvan 1 penalty)
Wedstrijd was tijdelijk gestaakt na blessure Arend Baljion. Hij is per ambulance weggevoerd

Duindorp - MVV'27 1-2 (0-0)
Bas van der Hoeven, Dennis Louter

MSV'71 - WFB 2-0 (1-0)
Arno van Zweden, Rody van Baalen

Quintus - Melissant 7-0 (4-0)
Sean van der Stap (3), Remco van der Knaap (strafschop), Timo van Houten (2), Rob van Binsbergen

Maasdijk - Loosduinen 2-2 (0-1)