WOS/Ruud de Jong

Excelsior Maassluis boekt eerste zege van seizoen

Excelsior Maassluis heeft na twee nederlagen en een gelijkspel in de tweede divisie eindelijk een overwinning geboekt. De thuiswedstrijd tegen TEC eindigde gisteravond in 3-0.

Pieter Langedijk zette al binnen tien minuten het openingsdoelpunt op het scorebord. Na een kwartier speeltijd verdubbelde Giovanni da Fonseca de score. Door dat doelpunt liepen de gemoederen overigens nogal hoog op. Een speler van de gasten uit Tiel lag op dat moment namelijk geblesseerd op het veld. Maar omdat de scheidsrechter het spel niet stillegde, ging Excelsior Maassluis gewoon door. Na de 2-0 gingen spelers van TEC verhaal halen en ontstond er een opstootje. Een speler van de thuisploeg en één van de gasten kregen vervolgens een gele kaart.

Bij een 2-0 stand gingen de ploegen de rust in. In de tweede helft waren er nog serieuze kansen voor Maassluis, maar een schuiver van Fermina werd gepakt door de keeper en een schot van Langedijk belandde op de lat. En terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam vallen, werd TEC in de laatste twintig minuten steeds sterker. De Gelderlanders benutten hun kansen echter niet. Dat deed Dave van Delft vlak voor tijd aan de andere kant wél. De aanvaller liep met de bal vanaf de linker zijkant naar binnen en schoot de bal vervolgens in de verre hoek.