Archief
Sportsnap.nl

Vier versterkingen voor badmintonners Velo

Het nieuwe badmintonseizoen in de eredivisie staat op het punt van beginnen. Het Wateringse Velo gaat ook dit jaar weer voor de kampioenspoule. "Daarin gaan we alles geven wat we hebben."

De Westlanders zijn al sinds medio augustus in training voor het nieuwe seizoen. Dat doet de ploeg zonder Jim Middelburg, die de sport op dit niveau niet meer kan combineren met zijn promotietraject bij het LUMC in Leiden. Wel zijn er vier nieuwelingen in de selectie. Kelly van Buiten is overgekomen van Amersfoort en daarnaast zijn er drie buitenlandse versterkingen: Alexander Strehse (Duitsland), Anna Mikhalkova (Oekraïne) en Sebastian Bugtrup (Denemarken).

De competitie is flink sterker geworden.

Franklin Telwin (coach Velo Badminton)

Het aantrekken van zoveel versterkingen was aanvankelijk niet de bedoeling. "Maar wij hebben bewegingen gezien bij onze directe concurrenten. De competitie is flink sterker geworden", weet Telwin. "Als je dan wel dezelfde doelstelling hanteert, moet je daarin mee. Daarom hebben wij geïnvesteerd in ons team en zijn er vier nieuwelingen bijgekomen."

"We houden wel vast aan de clubfilosofie, waarbij we jeugdig eigen talent de kans geven. Dat hoeft niet met elkaar te botsen", aldus Telwin.

Beluister het hele gesprek met Franklin Telwin in WOS Sport:

Kampioenspoule

De doelstelling is in elk geval het halen van de kampioenspoule. Daarvoor moet Velo in de reguliere competitie bij de beste vijf eindigen. In de kampioenspoule plaatsen de beste drie teams zich dan weer voor de play-offs om de landstitel.

Vorig jaar kwam de ploeg net te kort voor de titelstrijd. "We zijn uiteindelijk vierde geworden, net een plek te laag voor de play-offs", blikt de trainer terug. "Maar voor het jeugdige team dat we toen hadden, was ik daarmee tevreden."

"Voor dit seizoen is de kampioenspoule halen het allerbelangrijkste, daarna gaan we alles geven wat we hebben. Halen we de play-offs, dan is dat supermooi."

Amersfoort

Zaterdag om 19.00 uur staat de openingswedstrijd op het programma: een uitwedstrijd tegen Amersfoort. "Dat is een directe concurrent voor onze doelstelling. We mogen gelijk aan de slag", zegt Telwin. "Een mooie seizoensopening. We gaan zien waar we staan."