Archief
Sportsnap.nl

Jim Middelburg stopt na dit seizoen bij Velo

Jim Middelburg stopt na dit seizoen als speler van het eerste team bij badmintonvereniging Velo. De Naaldwijker gaat zich richten op zijn promotietraject.

Middelburg begon met badmintonnen bij DKC in Delft, maar stapte in het seizoen 2010/11 over naar Velo in Wateringen. De tuinderszoon kwam eerst terecht in het team dat toen uitkwam in de eerste divisie, maar mocht ook invallen bij Velo 1. In de loop der jaren groeide Middelburg uit tot een vaste waarde, waarin hij zeker in het dubbelspel (met Myke Halkema) uitgroeide tot een angstgegner voor menig tegenstander.

Nu is het dus klaar. "Ik ben via mijn werk bezig aan een promotietraject bij het LUMC in Leiden en ga nu het laatste jaar in", legt Middelburg uit. Bij Velo traint hij twee keer in de week en staat er in het weekend nog een wedstrijd op het programma. De combinatie met zijn PhD kost heel veel tijd. "Misschien dat ik nog wel eredivisie zou kunnen spelen met één keer trainen, maar ik vind dat dat niet goed is."

Middelburg blijft wel af en toe trainen bij Velo en waar mogelijk invallen in een van de landelijk spelende teams. Wat hij na zijn promotietraject gaat doen, weet hij nog niet.

Beluister het hele interview met Jim Middelburg:

Velo uitgeschakeld in strijd om landstitel

Middelburg vertelde zijn verhaal na afloop van de uitwedstrijd tegen Drop Shot, het laatste reguliere duel in de kampioenspoule. Velo had een ruime overwinning nodig om zich te plaatsen om de halve finale om de landstitel, maar stond halverwege al met 3-1 achter. Alleen het mannendubbel (Middelburg en Russell Muns) boekte een overwinning. In het tweede deel van de wedstrijd kwam Velo nog wel sterk terug, mede dankzij een knappe overwinning in het vvrouwenkel van Hannah Couwenhoven en in het herenenkel van Dion Roovers. Beide partijen eindigden in drie sets. Ook het gemengd dubbel van Halkema en Middelburg ging naar Velo. Hierdoor eindigde de wedstrijd in Den Haag in 4-4.

Velo eindigt in de eredivisie als vierde. Later dit seizoen wordt nog wel een bekertoernooi gespeeld.

Coach Franklin Telwin blikt terug op de wedstrijd: