Archief
Thom Voskamp

Thom Voskamp

Hockeyteams HV Westland gaan voor top tweede klasse

Komende zondag begint voor de hockeyers van HV Westland het nieuwe seizoen weer. Zowel de heren als de dames komen uit in de tweede klasse en willen meedoen om de bovenste plaatsen.

De dames degradeerden afgelopen zomer uit de eerste klasse. "Wij hebben in die eerste klasse een hoop geleerd, een hoop ervaring opgedaan. Die gaan we meenemen", zegt coach Kai Been. Hij nam het halverwege het afgelopen seizoen over van Willem Kauffmann en staat ook nu weer aan het roer.

Doel van de Naaldwijkse ploeg is om in het seizoen 2023/24 terug te zijn in de eerste klasse. "We willen voor promotie gaan spelen en daar zijn we keihard voor aan het werk", aldus Been. Ik denk dat als je naar de poule kijkt, er een stuk of vijf ploegen zijn die kans maken. Ik schat ons in als een van die vijf." Voordeel is dat de selectie van vorig jaar grotendeels intact is gebleven en verder is aangevuld met wat speelsters uit de A-jeugd.

Zondag staat voor HV Westland een uitwedstrijd tegen Gouda op het programma.Been: "Ik schat niet in dat zij bovenin gaan meedoen. Ik weet niet wat zij vorig seizoen hebben gedaan, hoe het team in elkaar zit. Maar wij moeten gewoon honderd procent voor de drie punten gaan."

Beluister het hele gesprek met Kai Been in WOS Sport:

Nieuwe coach heren zet in op top 4

Bij de herenselectie staat dit seizoen een nieuw gezicht voor de groep: Kim-Patrick Dikmoet is de opvolger van de vertrokken Mathieu de Jong. Hoewel, helemaal nieuw is Dikmoet niet. Hij hockeyt al sinds de jeugd bij HV Westland. Toen hij door het clubbestuur werd gevraagd voor deze functie, hoefde Dikmoet niet lang na te denken: "Uiteindelijk is en blijft het je vereniging."

De coach kijkt uit naar het nieuwe seizoen: "Er staat een gemotiveerd team. Een aantal spelers is gestopt, maar daar zijn hele goede spelers voor teruggekomen", zegt Dikmoet. Het team kreeg onder andere versterking van een drietal spelers van het Delftse Ring Pass. "Dit is een groep waar ik mee wil werken en waar heel veel potentie in zit."

De oefencampagne is de afgelopen weken goed verlopen. "We hebben vijf wedstrijden gehad, waarvan we er drie wonnen, één gelijkspeelden en één verloren. Maar het is afwachten hoe je ervoor staat bij de start van de competitie." Toch heeft de ploeg al een doelstelling geformuleerd. "Als je kijkt naar de stand aan het einde van het seizoen, dan hopen we bij de eerste vier te kunnen eindigen." Is dat realistisch? "De kans is er altijd. Uiteindelijk moet je de balans opmaken als je halverwege of op een kwart van de competitie bent, want je weet nooit hoe het loopt. Maar op het moment dat je niet voor de winst gaat, hoef je niet te spelen."

Zondag is de eerste wedstrijd, uit bij Pollux in Vlaardingen.

Beluister het hele interview met Kim-Patrick Dikmoet: