Archief
Anouk Raaphorst Fotografie

Anouk Raaphorst Fotografie

Woonlocatie Zonneberg officieel geopend

De 31 bewoners huizen al vanaf begin dit jaar in de Wateringse zorglocatie, maar nu is de Zonneberg ook officieel geopend.

Wethouder Barend Rombout van Westland, bestuurder Ferry van der Pal van woningcorporatie Wonen Wateringen en gemeenteraadslid André van den Berg verrichtten eind vorige week samen met de nieuwe bewoners de openingshandelingen.

Al negen jaar geleden ontstond het idee voor een woonlocatie in Wateringen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Een groep ouders nam het initiatief om op zoek te gaan naar een goede woonplek voor hun kind. Zorgaanbieder Philadelphia en Wonen Wateringen werden daarbij betrokken.

Toen dagbestedingslocatie Zonnehof aan de Dr. Schaepmanstraat in Wateringen leeg kwam te staan, konden de plannen verder worden uitgewerkt. Er is op loopafstand van het Hofpark een heel nieuw complex gebouwd met 31 appartementen, twee grote algemene ruimtes, een grote tuin en een kantoor en slaapruimte voor de begeleiding.

Sommige bewoners woonden al bij Philadelphia, maar de meesten gingen voor het eerst uit huis. Iedere bewoner heeft (vaak met ouders) zijn/haar appartement zelf ingericht: ieder appartement is dan ook weer anders. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en daarbij worden de bewoners gestimuleerd steeds zelfstandiger te worden.